Van: Anouk Cohen
Verzonden: donderdag 26 oktober 2006 15:22
Onderwerp: Re:set 12 ' Understanding China'
 
Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.
12.'Understanding China'

Re:set 12. 'Understanding China' op donderdag 16 november a.s.

CHINA, dat is ‘something completely different’. De schaalgrootte, de enorme snelheid van de ontwikkelingen en de codes van communiceren en zaken doen met de Chinees zijn voor ons ongekend en grotendeels onbekend terrein.

Inmiddels bezoekt ondernemend Nederland bijeenkomsten over China in grote getalen. Omgekeerd groeit het toerisme vanuit China en de interesse van Chinese ondernemingen die in Nederland hun Hub naar Europa willen vestigen. Iedereen lijkt met China bezig te zijn, China is ‘booming’. Maar…. missen de communicatieadviesbureaus de boot?
 
Als het aan Re:set ligt niet! Onder de noemer ‘Understanding China’ gaat Re:set deze grootste consumentenmarkt ter wereld op jouw agenda zetten! Om de Chinese doelgroep c.q. het vooruitstrevende China op de juiste wijze aan te kunnen spreken, is een focus op (verschillen in) cultuur en communicatie noodzakelijk. Het vormt de basis om effectief te kunnen communiceren. En, zeker in contact met China, een succesfactor om zaken te kunnen doen.

In vervolg op deze sessie wordt in het voorjaar van 2007 een studiereis naar China georganiseerd. Daarover vanaf begin 2007 meer

Kom daarom allereerst naar de inspirerende Understanding China-sessie op 16-11-06 in Vuong, bekend van cocktaillounge Suzy Wong, noodle restaurant NOA en nachtclub Jimmy Woo. Het Aziatische interieur geeft een hele aparte en unieke sfeer aan deze China sessie.

Specifiek gaan we tijdens deze sessie in op:                                                       
• De Chinees als persoon, als doelgroep
• De do’s en don’ts
• Ontwikkelingen en trends in China
• Inzicht verkrijgen in de Chinese cultuur  

Programma:                                                                 

15.30 - 16.15 - De Inhaalchinees door Serv Wiemers
China loopt een inhaalrace. Het Mao-pakje is vervangen voor een Chanel-pakje. Internet neemt de plaats in van het Rode boekje. China kent het grootste aantal mobiele telefoons. Serv geeft: (1) een inschatting van de groei van China, met een kijk op de economie en politiek, (2) aan hoe Nederlanders kunnen omgaan met Chinezen en zaken kunnen doen in China, (3) de trendsetters van China weer, met een focus op zijn boek.

16.15 - 17.00 - Differences in Culture door Annie Yi Zheng 
Annie Yi Zheng kent als geen ander de cultuurverschillen tussen Chinezen en Nederlanders. Zij is zowel in China (o.a. Unilever) als in Europa (o.a. Sara Lee/DE) actief geweest. Als directeur van PMC Connect staat zij Nederlandse bedrijven bij met de stap naar China.

17.00 - 17.15 - pauze

17.15 - 18.00 - Werken met Chinezen door Aaron Wan en Desirée Ho-Meau-Lo
Desirée Ho-Meau-Lo geeft adviezen vanuit het perspectief van een insider. Bovendien reflecteert een Chinese rollenspelacteur, Aaron Wan, op laagdrempelige wijze de effecten van uw gedrag gezien door een Chinese bril.

18.00 - 19.30 - Borrel met Chinese hapjes

Datum: donderdag 16 november 2006                                   
Tijd: ontvangst 15.00 uur, start programma 15.30 uur
Locatie: Vuong, Korte Leidsedwarsstraat 51, Amsterdam
Prijs: VEA -leden € 50,- Overige CMC-leden(BVA,GVR en DDMA)
€ 100,- overigen € 150,-
Aanmelden: via Anouk Cohen cohen@vea.nl of vul het inschrijfformulier in!

Bij binnenkomst ontvangen alleen VEA-leden het boek, 'De Inhaalchinees', geschreven door Serv Wiemers.