+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

Beijing Design Week – Chinese vertaling

Ming Translations tekende voor de Chinese vertalingen van het boekje dat door Burgemeester van der Laan werd overhandigd aan zijn Chinese gastheren in Beijing tijdens zijn bezoek in 2014.

Amsterdam “guest city” van de Beijing Design Week

De Beijing Design Week ( BJDW ) is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaats vindt in Beijing. Sinds de start (2009) is het uitgegroeid tot een toonaangevend internationale platform voor design in China.

Guest city programme – de Beijing Design Week

Elk jaar wordt er ook een gast stad gekozen. Het doel is om zodoende economische en commerciële uitwisseling te bevorderen. Gaststeden waren o.a. London en Milaan. In 2013 was het de beurt aan Amsterdam. De creatieve industrie is een van de pijler van Amsterdam en de thema’s die in het programma aan de order kwamen waren o.a.: mobiliteit, duurzaamheid, sociale cohesie.

Uitwisseling

Tijdens het bezoek van Burgemeester van der Laan aan Beijing in 2014 werd er stilgestaan bij de culturele uitwisseling tussen Beijing en Amsterdam. Naast de rol van “guest city “ voor de Beijing Design Week hebben er bijvoorbeeld ook andere uitwisselingen plaats gevonden zoals: de Chinese klassieke muziek voorstelling in 2012 of het bezoek van de Beijing Opera in 2103.

Meer informatie

Website: Beijing Design Week