+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

Symbols on Chinese porcelain / 10.000 x Happiness! door Eva Stroeber
Waarvoor staan de symbolen yin en yang, de draak en feniks. Waarom is de perzik symbool voor onsterflijkheid, de lotus voor het boeddhisme en het mandarijeneendenpaar voor een gelukkig huwelijk? De publicatie Symbols on Chinese porcelain onthult de geheimen van deze gelukbrengende symbolen op meer dan tachtig objecten Chinees porselein.

Het is voor het eerst dat de verborgen betekenis van de symbolen op deze keramische objecten wordt toegelicht en geïnterpreteerd. Symbols on Chinese porcelain is een uitgave die niet alleen de meest interessante objecten uit de collectie van het Princessehof laat zien, maar is ook een handleiding voor liefhebbers van Aziatische keramiek en geïnteresseerden in symboliek en karakters in de Chinese taal- en cultuur.

Het boek is ingedeeld in acht hoofdstukken die elk een thema behandelen: de wens naar een kosmische harmonie; kleuren en getallen; de draak als symbool van de Chinese cultuur; mythologische wezens; dieren en planten; een lang leven; vele zonen, carrière en rijkdom; vrijheid en geluk in de natuur. In de index een verklaring van Chinese symbolen en karaktertekens.

Arnoldsche Art Publishers, Stuttgart ISBN 978-3-89790-350-0