+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

CinemAsia

De doelstellingen van CinemAsia zijn ten eerste het stimuleren van het aanbod van Aziatische films binnen het Nederlandse filmaanbod. Ten tweede biedt het een platform voor Aziatische Nederlanders en mediamakers.

Chinese film – events van CinemAsia

Humor in het opkomende Chinese medialandschap – Donderdag 16 januari om 20.00uur in de Balie – Amsterdam.

CinemAsia in samenwerking met China Holland Film Company : “China Comedy”. We vertonen de arthouse comedy I Phone You van de Chinese regisseuse Tang Dan, gevolgd door een interessante paneldiscussie over de rol van humor in verschillende culturen & over recente ontwikkelingen in de Chinese filmindustrie.

Chinese cinema is inmiddels geland in Europa. We kijken in het westen al jarenlang naar kungfu, drama en actiefilms. Chinese romcoms, sitcoms of satire zijn echter nog niet doorgedrongen tot het grote publiek. In de komende CinemAsiaQuarterly Screening op donderdag 16 januarigaan we op onderzoek uit naar de Chinese komediefilm. “I PHONE YOU” (China / Duitsland) is een romantische komedie die naar de Berlijnse samenleving kijkt vanuit een Chinese invalshoek. Hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Florian Lukas (GOODBYE, LENIN!) en Jiang Yiyan (REIGN OF ASSASSINS). Na afloop wordt in het panelgesprek ingegaan op de film en de opkomst van Chinese komedie.

I Phone You: Van de Chinese megastadChongqing naar Berlijn
De Chinese Ling woont inChongqing. Daar leert ze Yu kennen. Als hij weer naar Berlijn teruggaat, geeft  hij Ling een iPhone als afscheidscadeau om op lange afstand contact te blijven houden. Later besluit Ling om Yu op te zoeken in Berlijn. Als ze in Berlijn arriveert staat niet Yu, maar zijn Duitse bodyguard en chauffeur op het vliegveld te wachten met de opdracht haar weer terug te sturen. Alles gaat anders dan gepland en Ling begint een zwerftocht door Berlijn waarbij ze mensen uit alle windstreken leert kennen. Slaagt zij erin de man die zij zo begeert terug te zien of keert zij terug naar huis?

Humor vanuit Chinees perspectief
Hoe komt het dat de Chinese komedie nog niet is doorgedrongen tot het westerse publiek? Is het niet grappig in de Europese context, heeft de culturele revolutie elke vorm van humor de nek omgedraaid of hebben Chinezen een ander soort humor die de gemiddelde westerling niet kan vatten? In 2013 liet CinemAsia de box office hit ‘Lost in Thailand’ (人再囧途之泰囧) zien. In China brak deze film vele records en was een van de best betalende en meest bezochte Chinese films ooit, en dat voor een comedy!

Panelgesprek
Na afloop van de film volgt een panelgesprek onder leiding van de CinemAsia programmeurs ShikoBoxman en Arjen Oosterbaan (China Holland Film Company – CHFC). Zoals gebruikelijk bij de CinemAsia Quarterly screenings, zal samen met het publiek worden gezocht naar antwoorden op vragen over het thema.

Website CinemAsia