+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

 

Professionele student-ondernemers slaan brug tussen culturen
Jong, getalenteerd en razend enthousiast- de studenten van de VIML Research Group zijn  klaar om in actie te komen. VIML Research Group is door studenten en docenten van de minor Internationaal en Intercultureel management van de universiteit Leiden opgericht , om de expertise van docenten management en de kennis van studenten van diverse opleidingen te bundelen.

Taiwan
De kennis van de studenten over de taal en cultuur van landen zoals China, Turkije en Japan wordt gecombineerd met de jarenlange ervaring van de docenten en ingezet voor professioneel marktonderzoek in Azië. Zo is er bijvoorbeeld een team binnen de VIML Research Group dat marktonderzoek in Taiwan wil verrichten. Zij zijn nog op zoek naar geïnteresseerde bedrijven maar zijn optimistisch over de businessmogelijkheden:

“Voor de Nederlandse ondernemer valt er veel voordeel te behalen in Taiwan,”  legt Sabine uit. “Nederlandse bedrijven richten zich nu voornamelijk op China maar het zou zonde zijn om Taiwan links te laten liggen. Het land heeft twee keer zoveel inwoners als Nederland en de consumenten daar hebben een besteedbaar inkomen dat vrij hoog is. Daarnaast is de regelgeving gunstig voor bedrijven, zijn patenten goed beschermd en er is een goede infrastructuur.”

Onbenutte kansen in Taiwan
Madeleine vult aan: “We zien nog veel onbenutte kansen voor bedrijven die zich al wel in China hebben gevestigd, maar de Taiwanese markt nog niet zijn binnen gedrongen. Qua smaak en cultuur zijn er, ondanks enkele verschillen, toch ook veel overeenkomsten tussen China en Taiwan. Bedrijven kunnen daardoor zonder al te veel extra kosten en aanpassingen hun business van China naar Taiwan uitbreiden.

Marktonderzoek in juni en juli 2013
Wij kunnen de bedrijven daarbij helpen het puntje op de i te zetten door een professioneel marktonderzoek in Taiwan uit te voeren in de maanden juni en juli 2013. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het zoeken van een distributeur in Taiwan, consumentenonderzoek of bij Taiwanese bedrijven de belangstelling voor bepaalde machines of technologieën peilen.”

Geen winstoogmerk
Kelly Chang zegt tenslotte over het project: “Ik denk dat wij met VIML Research Group bedrijven die de markt in Taiwan willen aanboren, heel goed kunnen helpen. Ten eerste zijn wij niet op winst gericht en daarom vragen wij aan de bedrijven een vergoeding die alleen de reis- en verblijfkosten hoeft te dekken. Docenten en studenten houden geen inkomen aan het marktonderzoek over. In de VIML Research Group zitten bovendien veel Sinologen met een gedegen kennis van taal, cultuur en geografie van Taiwan. Ikzelf spreek bovendien ook nog het Taiwanese dialect en als kind van Nederlandse en Taiwanese ouders weet ik precies hoe je een brug slaat tussen deze twee culturen en welke Nederlandse producten in Taiwan in de smaak vallen.” De hele groep voegt eraan toe: “Meer economische samenwerking tussen Nederland en Taiwan biedt zoveel nieuwe kansen voor groei, wij hopen hieraan bij te kunnen dragen .”

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over ons project en wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Op de website vindt u meer informatie over Taiwan, de opleiding en de deelnemende studenten en docenten. Tevens staan er testimonials en een schatting van de kosten op de website

Graag helpen de teamleden van VIML u ook persoonlijk verder:  info@viml-researchgroup.nl