+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

Solo expositie Yang Yongliang Sophie Maree Gallery
Datum: 01 – 03 – 2014 tot en met 19 – 04 – 2014 Opening:  op 01-03-2014 om 16.00
Locatie: Sophie Maree Gallery, Den Haag

Ming Translations is sponsor van de tentoonstelling van de succesvolle Chinese kunstenaar Yang Yongliang in Sophie Maree Gallery. De tentoonstelling start op 1 maart en loopt tot 16 april 2014

Yang Yongliand trekt een internationaal publiek Yang Yongliang woont en werkt in Shanghai. Zijn werk trekt een groot publiek en is onder andere tentoongesteld in het Metropolitan Museum of Art in New York in 2012 en 2014. Ook is zijn werk opgenomen in de vaste collectie van het British Museum en The Saatchi Gallery in London. In 2009 werd zijn werk bekroond met de London International Award.

Gezien de run op zijn werken, die vaak binnen enkele maanden zijn uitverkocht, heeft Sophie Maree met deze prachtige tentoonstelling een ware primeur in handen.

Yongliang put uit zijn kennis en vakmanschap van het schilderen en kalligrafie -aanwijsbaar in de gepenseelde Shansui landschappen-, en maakt subtiele verwijzingen naar de oude Chinese cultuur. Het werk van Yongliang staat internationaal hoog aangeschreven, zijn werk is nooit eerder op deze schaal geëxposeerd in Nederland. Eerder in 2013  was de Peach Blossom Colony te zien in het Stedelijk Museum Zwolle. De Chinese fotograaf en videokunstenaar werkte drie jaar lang aan deze serie, een uiterst gedetailleerde sprookjesachtige zwart-wit serie bestaande uit fictieve, mythische Chinese landschappen, waarin arbitraire, hedendaagse elementen geslopen zijn. Dit zorgt voor een contrastrijke aanblik van verleden en heden, utopie en distopie; de kijker wordt getrakteerd op een paradijs dat ondertussen ruw verstoord wordt.

yang Yongliang 2Bijzonder aan het werk is dat het opgebouwd is uit duizenden en duizenden foto’s die samen worden geassembleerd tot 1 fotografisch werk of 1 cinematografisch werk, Yongliang reist de hele wereld over om de steden, gebouwen en rurale landschappen te fotograferen om de juiste verwijzingen naar de de spirituele enscenering te tonen en een kritische maatschappelijke noot te laten zien. Door zijn relatief jonge leeftijd staat Yongliang midden in het hedendaagse China: hij woont en werkt zelf tussen de mistige partij wolkenkrabbers, de puin van afgebroken gebouwen. China’s snelle stedenbouw is ook te herleiden in Yongliang’s werk: de skyline komt steeds prominenter naar voren, wordt drukker en gedetailleerder en neemt op den duur zelfs mythische vormen aan, zoals te zien is in zijn recentelijke serie: Bowl of Tapei. In dit vijfdelige werk drijven de futuristische steden in traditionele Jingdezhen porseleinen kommetjes. Bowl of Tapei raakt aan de maakbaarheid in Chinese cultuur en tradities. Er heerst een rustige en serene schoonheid in elk landschap, waterval langs bergen, wolken vullen de lucht er boven, gebouwen zijn verlicht als de nacht valt.

Sophie Maree Gallery
Hellingweg 96D
2583 WH Den Haag

W: http://sophie-maree.com/

E: info@sophie-maree.com
W: www.sophie-maree.com
M: 06 147 94 219
T: 070 30 60 681