+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

Chinese karakters – Hoe is een Chinees karakter opgebouwd?
Een Chinees karakter bestaat uit een aantal nauwkeurig bepaalde losse streepjes en/of haken. Het maximaal aantal streepjes in één karakter is 26. De volgorde en de richting waarin de streepjes moeten worden geschreven zijn ook bepaald.

Wanneer u naar China gaat voor zaken is het handig on enkele Chinese karakters te herkennen. We hebben er een

 

Chinese karakters – geschiedenis
In China is aardewerk met tekens gevonden uit 6000 voor Christus. De Chinese karakters zijn voorbeelden van beeldschrift waarbij aanvankelijk religieuze voorstellingen, legenden, astrologische gegevens en belangrijke gebeurtenissen als oorlogen, natuurrampen en ziekten werden weergegeven.  Met de verdere ontwikkeling van de samenleving in China ontstond er behoefte aan het vastleggen van eigendomsrechten, wetten, gegevens over handelsovereenkomsten en de achtergrond van familiestructuren.

Opvallend is dat het Chinese beeldschrift zich steeds verder heeft moeten uitbreiden naar ongeveer 50,000 symbolen. Dit in tegenstelling tot het klankschrift dat met 24 letters kan volstaan.

Hoeveel Chinese karakters zijn er?

Het meest uitgebreide woordenboek bevat 87.019 Chinese karakters. Niemand kent ze echter allemaal omdat de meeste karakters sterk verouderd zijn.

Gelukkig zijn 2.000-2.400 tekens genoeg voor dagelijks gebruik.  Ming Translations verzorgt een maatwerk cursus Chinees voor professionals die zicht in de Chinese taal willen verdiepen.