+31 (0)30 6573308 info@ming-translations.com

Chinese merknaam of bedrijfsnaam

Chinese naam voor uw merk of bedrijf
Wanneer u uw merknaam niet heeft geregistreerd in China kan het door iemand anders gedaan worden. In China geldt het “first to file” principe, dit betekent dat de eerste persoon die uw merk registreert het recht krijgt om uw merknaam te exploiteren. Er zijn dus zowel juridische als strategische redenen om uw Chinese naam voor uw merk zo snel mogelijk te registreren in China. Of u nu importeert of exporteert: uw goede Chinese naam is niets waard als u deze niet als merk registreert.

Relevant artikel op onze website: Coca-Cola China marketing campagne gebaseerd op Chinese bijnamen
Lees ook Noodgedwongen creatief omgaan met Chinese merk- of bedrijfsnaam

De juiste vertaling van uw merk- of bedrijfsnaam

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij waar uw merknaam of bedrijfsnaam voor staat. Vervolgens zorgen wij voor de juiste vertaling in Chinese karakters en bespreken de verschillende varianten die wij ontwikkeld hebben. Er zijn namelijk twee manieren om uw merk in het Chinees te vertalen: op betekenis of op uitspraak. Wij raden aan om voor beide opties te kiezen omdat dat de meeste bescherming biedt.

Specialisatie

Merknamen, bedrijfsnamen, etc.

Talen

  • Vereenvoudigd Chinees
  • Traditioneel Chinees

Extra tips

China heeft een snel groeiende economie. Velen bedrijven willen van deze enorme groeimarkt profiteren door producten of diensten te gaan vermarkten in China. Het is echter van groot belang om de juiste voorbereidingen te treffen. Onze tips zijn:

  • Neem in een vroegtijdig stadium beschermingsmaatregelen (registreer uw merk in China)
  • Zorg voor een juiste handhaving van uw merkrechten.

Er zijn merkenadviseurs die speciale diensten hebben voor de Chinese markt. Een voorbeeld van zo’n dienst is het bewakingssysteem dat nieuwe merkaanvragen in China kan monitoren (van zowel Latijnse als Chinese merken).

Het vertaalbureau met verstand van zakendoen in China

  • ✓ 100% focus op Chinese taal
  • ✓ Professionele native speakers
  • ✓ Gedegen zakelijke ervaring in China
  • ✓ Persoonlijke aandacht

Voor de meest effectieve communicatie!